Balkongmöbler i alla stilar

När vårsolen tittar fram är det dags att plocka fram balkongmöblerna och skapa sin egen oas. Oavsett om balkongen är stor eller liten så finns det balkongmöbler som passar just din balkong. För de stora uteplatserna finns härliga och sköna soffor som skulle passa lika bra i vardagsrummet och för de mindre balkongerna finns små och funktionella möbler som gör att balkongen trots de få kvadratmetrarna ger många förvaringsmöjligheter och inte alls känns trångbodd. En härligt möblerad balkong ger dig perfekt avkoppling och tillåter dig att njuta av sköna middagar och tidiga frukostar utomhus.

Det finns balkongmöbler för alla stilar

Idag finns det balkongmöbler som passar alla smaker. De som gillar shabby chic trenden, som varit populär en längre period, har ett brett sortiment att välja bland. Shabby chic har en sliten patina och passar såväl på balkongerna i sekelskiftsvåningar som i de moderna lägenheterna. Den vanligaste färgen då det gäller shabby chic är vit, men det finns även möbler i mer färgglada nyanser som turkost ellet gult. Det som är roligt med balkongmöbler är att det går att ta ut svängarna ganska rejält då det gäller färgskalan. Vi svenskar är traditionellt sett ganska sparsamma då det gäller färg, men när det gäller möbler och detaljer för våra balkonger är vi mer vilda i våra val. En annan trend då det gäller inredning är den så kallade industridesignen. Det är en ganska rå och avskalad stil med mycket metall. Också denna stil avspeglas i de moderna balkongmöblerna och utbudet blir allt rikare. Givetvis hänger även de klassiska balkongmöblerna kvar för dem som vill satsa på ett säkert kort. En annan trend som är populär inom balkongmöbler är medelhavsstilen. Där ser vi ofta mosaik i härliga färger och kombinationer.

Material

När det gäller materialval till balkongmöbler så är det vanligt med trä, plast eller stål. De är behandlade för att klara både väder och vind. Skötselråden varierar och du bör därför ta reda på hur just dina möbler ska tas om hand. Det lönar sig aldrig att använda vanliga inomhusmöbler på balkongen, utan satsa istället på balkongmöbler som är särskilt framtagna för att vara utomhus och som inte förstörs. Inomhusmöbler kan ruttna eller rosta om de utsätts för fukt. Det finns särskilda kuddar och madrasser för utomhusbruk som står emot väta väldigt bra.

Dekorera på din balkong

Balkongmöbler kan vara så mycket mer än bara stolar och bord. Det finns exempelvis hyllor, bänkar och skåp för att nämna några. Det går att säga att sittmöblerna utgör basen för den perfekt inredda balkongen, men det behövs även lite inredningsdetaljer för att göra den hemtrevlig. Det finns till exempel särskilda piedestaler där du kan odla örter på höjden och göra den lilla citybalkongen till en grönskande oas. Krukor, blommor och textiler ger din balkong det där lilla extra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *