Billiga utemöbler

För många är utemöblerna en plattas att mötas, umgås och tillbringa hela sommaren på. Det kan därför vara smart att välja utemöbler med omsorg. Som många köp man gör i livet kan det vara en ide att fundera på hur man kommer använda utemöblerna. Några exempel är sola, äta eller sova. Här är följer lite råd och tipps om du vill köpa billiga utemöbler.

Var köper man billiga utemöbler?

Som nästan alla andra typer av möbler finns det många handlare och kvalitéer. Om du väljer att köpa på webben finner du många typer av möbler till par pris som är direktimporterade från Asien. Om du bara vill komma undan så billigt som möjligt när du ska köpa dina utemöbler är troligtvis Ikea eller byggvaruhusen de bästa butikerna. I de stora byggvaruhusen kan du hitta en grupp bestående av ett bord och 2 stolar för under 1000 kr billigare än så kan du nästan inte komma undan. Om du vill komma undan så billigt som möjligt ska du köpa dina billiga utemöbler i slutet av sommaren när byggvaruhusen har sina reor. Då kan du ofta hitta årets utemöbler till 50% av ordinarie pris. Utemöblerna i byggvaruhusen är ofta av stansar typ men om du väljer en grupp i trä kan du alltid måla om möblerna.

 

Utemöbler i rotting

Konstrotting är ett material som slog igenom för ca 8 år sedan. Möblerna byggs oftast i Asien av överblivna sladdar som man flätar genom ett metall skelettet. Möblerna började designas som lounge grupper och säljs idag i alla prisklasser.

 

Utemöbler i trä

Ett av de mest klassiska materialen att göra billiga utemöbler av. På senare tid har teak och ädelträ ersatt Björk och furu. Teak har den fina egenskapen att vara vattenavstötande vilket gör det till ett lysande material att göra utemöbler av. Björk och furu används fortfarande men då målar eller impregnerar man möblerna.

 

Utemöbler i glasfiber

Ett material som ofta används till matbord och stolar som är vattentåligt och lämpar sig bra för utemöbler. Om man pratar med möbelhandlare så säger många att glasfiber är ett material som vi kommer se mycket av i framtiden.

 

När ska man köpa billiga utemöbler

Årets utemöbler presenteras i butikerna i maj och juni månad och piken för utemöblerna är helgen innan midsommar. För att köpa billiga utemöbler rekommenderas dock att man beställer i augusti och september. Om en möbelhandlare inte säljer av ditt lager innan september kommer med största sannolikhet butiken få vänta till nästa vår med att ta fram dem från lagret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *