Några tips för din bästa balkong inredning

Lagom till dess att värmen börjar smyga sig på är det dags att fundera på sin balkong inredning. Vad vill jag göra på balkongen och hur ser den ut? Vad behövs och vad kan jag vara utan? Vissa är välsignade med en stor balkong och därmed blir valet av balkong inredning mycket enklare än de som bara har en liten balkong. Men även den lilla balkongen går att göra mysig om man bara tar sig tid och planerar sin balkong inredning ordentligt.

Först och främst måste man veta vad man vill använda balkongen till. Vill man använda den för att umgås på eller för att odla växter/grönsaker? Detta är avgörande i din planering för balkong inredning. Har du en stor balkong går dessa båda faktorer att kombinera, men det blir genast lite svårare om du har en mindre balkong.

Oavsett vad man inreder med så behöver balkongen några ordentliga sittplatser. Det är alltid mysigt att kunna sitta där ute och njuta, kanske ta en kopp kaffe eller något annat gott att dricka. Idag finns en uppsjö av balkongmöbler att välja mellan. För den lilla balkongen fungerar det kanske bäst med ett litet cafébord och två stolar i antingen plast eller trä. För den lite större balkongen finns det fina möbler i konstrotting eller liknande material att använda sig av.

Golvet på en balkong är ganska ofta otrevligt i sitt originalutförande. De allra flesta balkonggolv består av kall och trist betong. Inred gärna med en mysig matta för att slippa frysa om fötterna. Eller varför inte lägga in ett klickgolv av trätrall?

Vill du inte att grannarna ska se och kunna skvallra om precis allt du har för dig när du är ute på balkongen? Det finns gott om insynskydd som balkong inredning. Antingen lite gröna växter eller något annat sorts insynsskydd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *