Tips och trix för att inreda altanen

Nu när det är sommar kan det vara extra skönt att njuta av solen ute på altanen. Då är det väldigt bra om den dessutom ger en skön och mysig känsla. Ibland kan det kännas svårt att veta vart man ska börja när man ska inreda altanten. En sak som många oroar sig för är att det ska bli en dyr affär. För att undvika det kan man ta tillvara på sina gamla möbler.

Man kan för att inreda altanen måla om gamla bord och stolar, köpa lite kuddar och lägga ut en gammal trasmatta som du ändå bara har haft på vinden. En av de största delarna av mysfaktorn ligger i belysningen. Det löser du enkelt med värmeljus. Är du händig så kan du sätta upp värmelampor, på så sätt kan du njuta av sommarkvällen utan att frysa.

Det finns många sätt att inreda altanen på

Det du bör tänka på när det gäller att inreda altanen är det praktiska. Till skillnad från ett uterum som har tak är det inte lämpligt att ta ut för mycket saker som blir skadat av regn. Det blir bara ett jobbigt moment att dra in alla dukar och mattor. Har du däremot införskaffat dig en större låda som tål regn så kan du snabbt och enkelt stoppa ner alla textiler där när du går in för kvällen.

En positiv sak med en altan är just för att den inte har tak. Perfekt när du vill sola. Det är därför bra att inreda altanen med solstolar, små bord och andra bekvämlighetsprodukter.

En enkel sak man kan göra för att inreda altanen är att måla om en gammal stege. Stegen lutar du sedan mot en vägg och fyller sedan med krukväxter, eller kryddor. Du kan även spika upp en hylla på väggen. Där kan du förvara värmeljus och glas till exempel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *