Utemöbler i trä

När vi går mot ljusare tider ställer vi fram både klockan och utemöblerna. När det sedan är dags att vrida tillbaka klockan och mörkret kommer tillbaka ställer vi tillbaka utemöblerna in igen (om man nu inte bryter mot normen och har dem ute året runt).

Det finns ingenting finare och skönare än utemöbler i trä. En härlig träsoffa att sträcka ut benen i. Eller en fin träfåtölj att vila i under de heta timmarna på sommaren. Utemöbler i trä har sin givna plats i var mans trädgård under sommarhalvåret. Med tjocka dynor fås en extra komfort som gör att du kan sitta där ute timme efter timme.

Har man utemöbler i trä måste man dock ta hand om dem på rätt sätt. Detta om man vill undvika den dyra kostnaden att köpa nya utemöbler efter bara några få säsonger. Tar man hand om sina utemöbler i trä på ett bra sätt kan man njuta av dem år efter år.

Allra bäst skyddar du dina utemöbler i trä genom att inte låta dem utstå världens alla element. Förvara dem under tak eller täck över dem med en presenning när de inte används. Står de oskyddade så luta dem åtminstone in mot varandra så att vattnet fort kan rinna av dem när det regnar. De torkar då fortare och utsätts inte för fukt längre tid än nödvändigt. Tvätta möblerna några gånger per säsong. Detta förlänger också användningstiden. Impregnera dina utemöbler i trä med olja åtminstone två gånger per år. Utsätts möblerna för mycket kan detta behöva göras oftare.

Börjar möblerna bli slitna är det mycket enkelt att slipa ner dem lite och måla om dem. Använd en färg för utebruk för att skydda möblerna bäst. Samtidigt som du gör det här får du helt nya utemöbler till kostanden av lite färg! Helt otroligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *