Utemöbler

När våren och sommaren anländer till Sverige flyttar många av oss ut. Efter en mörk period är det härligt att plocka fram våra utemöbler och njuta av ljuset och de varma sommarvindarna igen. Det finns utemöbler som passar till den lilla balkongen, den stora verandan eller det härliga soldäcket. Det enda de olika utemöblerna har gemensamt är att de är designade för att tåla vädret utomhus, annars finns de i alla olika material och utföranden du kan tänka dig. De är bekväma och gör utelivet mer njutbart och lättsamt. Grillbänken gör matlagningen till en dans på rosor och baden-baden stolen ger dig den eftertraktade avkopplingen efter en hård arbetsperiod.

Skötselråd av utemöbler

Hur du på bästa sätt sköter om dina utemöbler beror såklart på vilket material de är tillverkade av. Skötselråden varierar även mellan de olika fabrikanterna så läs på om vad som rekommenderas. Generellt sett så ska plastmöbler enbart rengöras med ljummet vatten. Det beror på att de har en vaxad yta som försvinner om man använder rengöringsmedel. Resultatet blir att smutsen tränger in i plasten och blir omöjlig att få bort. Också utemöbler som är tillverkade i trä behöver skötas om för att livslängden ska bli så lång som möjligt. Lack och färg gör att de egentligen aldrig blir förstörda, bara du tar hand om dem korrekt. Alla utemöbler är designade för att tåla väder och vind. Dynorna till möblerna är exempelvis ofta sydda av textiler som tål vatten och inte bleks i solen så lätt. På senare år har konstrotting blivit oerhört populärt. Konstrotting är dessutom väldigt lättskött och enkelt att underhålla.

Fantastiska sittgrupper

För dem som tror att sittgrupper består av ett bord och fyra stolar är det dags att tänka om. De moderna sittgrupperna består av bänkar och hörnsoffor. Dagens utemöbler är lika trendiga som de sittgrupper vi använder inomhus. Du kan köpa färdiga grupper eller så kan du själv kombinera gruppen efter eget tycke. Perfekt för den stora familjen eller till dem som gillar att bjuda till fest med många personer! Det finns även möbler som är lätta att ta med sig. Solstolar som är lätta i vikt och enkla att montera gör dem lämpliga att ta med sig till friluftslivet, samtidigt som de passar för avkoppling i trädgården.

Ett bekvämt uterum

De flesta av oss gillar snygg design kombinerat med bekvämlighet. Detta är något som avspeglas i våra moderna utemöbler. Vi har förlängt vårt vardagsrum och kök och flyttat det utomhus för att kunna utnyttja de varma dagarna till fullo. Idag är uterummets möbler lika funktionella och har samma bekvämligheter som möblerna inomhus. Solsängarna är riktigt sköna och det är lätt att ta en tupplur i altanens hörnsoffa. Våra utemöbler har aldrig tidigare varit så snygga, sköna och funktionella som nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *